Del

Fysioterapeutuddannelsen

Som fysioterapeut behandler og træner du mennesker, der skal udvikle eller genfinde deres bevægelsesevner

På uddannelsen lærer du at undersøge, diagnostisere og udrede patienter med smerter og dysfunktioner, så du kan træne, behandle og rådgive mennesker om forebyggelse, sundhed og trivsel via en række sundhedsvidenskabelige og fysioterapeutiske fag.

Fysioterapeutuddannelsen har både praktik og teori i de fleste semestre. Når du er optaget på uddannelsen er du sikret en praktikplads.
Der er gode muligheder for at få job som nyuddannet fysioterapeut og ledigheden er generelt meget lav for fysioterapeuter.
Du har som studerende mulighed for at tage dele af den teoretiske og kliniske uddannelse i udlandet
Følg Camilla i undervisningen og i hendes praktik som fysioterapeutstuderende i programmet "Drømmejobbet" på TV"Øst

Studerende om valget af studie

Jeg blev gennem mine sportsinteresser og mit job som instruktør bidt af, hvordan kroppen fungerer og valgte derfor fysioterapeutuddannelsen. Det er for mig motiverende at kunne hjælpe andre mennesker med at komme tilbage til deres normalt funktionsniveau efter en skade, motivere dem til at nå deres mål samt at kunne sikre at deres træning er af højst mulig kvalitet!

Rebecca Rasmussen
Fysioterapeutstuderende

Kontakt en studerende og bliv studerende for en dag

Amalie Bjerre Jørgensen

Jeg læser til fysioterapeut i Roskilde - på 2. semester.

Jeg er 22 år, født og opvokset i Roskilde, hvor jeg stadig bor idag. Efter at jeg i 2016 blev student fra Roskilde Handelsgymnasiums internationale linje, tog jeg et sabbatår, hvor jeg arbejdede fuldtid som assistent i Deloitte. Jeg troede dengang, at jeg skulle ud og være "business-woman". Jeg endte derfor med at søge ind på Statskundskab på Københavns Universitet i 2017, da jeg synes linjen lød spændende, og helt ærligt, fordi jeg ikke viste, hvad jeg ellers ville læse. 

Midt i 2. semester gjorde jeg op med mig selv, at uddannelsen ikke rigtig levede op til mine forventninger, og jeg følte heller ikke, at den fik mig i den rigtige retning. Jeg blev klar over, at jeg ikke ønskede, at min primære fremtidige kollega skulle være en computer, men derimod andre mennesker.

Jeg endte med, efter mange overvejelser og snakke med både venner, familie og studerende fra fysioterapeutuddannelsen, at vælge fysioterapi. Jeg har altid interesseret mig for sundhed, menneskekroppen, skader og genoptræning, men jeg troede ikke, at jeg kunne komme ind på et studie, der handlede om de ting, fordi jeg ikke havde haft biologi/fysik/kemi i gymnasiet. Da jeg så fandt ud af, at jeg faktisk godt kunne læse til fysioterapeut, var jeg ikke i tvivl om, at det var det, jeg virkelig ville. Nu her et stykke inde på uddannelsen ved jeg, at det uddannelseskifte er en af de bedste og mest lærerige beslutninger jeg har taget.  

Det bedste ved at læse til fysioterapeut er, at vi både får lov til at koble den teori, vi læser i bøgerne, med praktisk undervisning. Det gør, at jeg selv føler, at det jeg lærer, rent faktisk kan bruges ude i det virkelige liv, og være med til at gøre gavn for andre mennesker.

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på fysioterapeutuddannelsen i Roskilde, så er du velkommen til at skrive til mig: fr18s021@edu.pha.dk

Ida Christiansen

Jeg læser til fysioterapeut i Næstved på mit 4. semester.

Jeg er 23 år gammel og bor i Nykøbing F. Jeg kommer oprindeligt fra Lolland, hvor jeg er vokset op på en landejendom. Jeg er HHX'er fra Nykøbing, hvorefter jeg flyttede til København og boede i 3 år. Her tog jeg en kontor-uddannelse samtidig med, at jeg læste en akademi-merkonom i økonomi- og ressourcestyring. Efter at have arbejdet med handel, salg, logistik mm. mistede jeg lysten til dette og tog efter endt uddannelse et sabbatår, hvor jeg arbejdede i en biograf med ansvar for hverdagens gøremål. Her blev jeg enig med mig selv om, at jeg skulle arbejde med mennesker på et helt andet niveau end tidligere.

Jeg har altid interesseret mig meget for kroppen og forståelsen heraf. Jeg synes, at det er fascinerende, hvad den rette træning og terapeutiskebehandling kan hjælpe det enkelte menneske til. Faget rummer både fysiodelen, som er selve håndværket, men det rummer også terapi-delen, som fylder mindst lige så meget.

Fysioterapeutuddannelsen er super alsidig. Mange forbinder en fysioterapeut med genoptræning i kommune eller på hospital, men vi kan så meget mere. Personligt satser jeg ikke på at gå den vej, men former den mere efter personlige interesser. Vidste du, at man kan specialisere sig inden for 10 områder hvoraf der fx findes: Pædiatri, geriatri, muskuloskeletal, gynækologi og obstetrik og meget mere?

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på fysioterapeutuddannelsen i Næstved, så er du velkommen til skrive til mig: fn17s027@edu.pha.dk

Helena Ståhlnacke Lindqvist

Jeg læser til fysioterapeut i Roskilde og er på mit 7. semester.

Jeg er 24 år og bor på nuværende tidspunkt i Ballerup, som også er min hjemby. Jeg er RØD student (STX) fra Borupgaard Gymnasium tilbage i 2014. Min studieretning var samfundsfag, idræt, biologi og matematik. Herefter har jeg haft 1,5 års sabbatår, hvor jeg bl.a. arbejdede som lærervikar på samtlige klassetrin, men primært i mellemtrinet og udskolingen. Derudover tog jeg på et højskoleophold i udlandet i Mellemamerika i 2 mdr. for at øge mine chancer for at blive optaget gennem kvote 2 på min uddannelse.

Jeg har valgt at læse til fysioterapeut, fordi jeg ønsker at kunne hjælpe andre mennesker tilbage til en hverdag med masser af livskvalitet efter en mindre eller større skade. Fysioterapien giver mig mulighed for at arbejde med en masse forskellige personligheder, sundhedsteknologi og andre spændende udfordringer, fordi der ikke er nogle individer, som er ens! Det er et fag, som konstant er i udvikling og derfor vigtigt at holde sig ajourført med den nyeste viden og evidens. Det sætter også store krav til den kliniske ræsonnering, men der er altid hjemmel for den behandling, vi yder. Og det er nogle værdier, jeg sætter højt.

Det bedste ved min uddannelse er, at du ikke er begrænset i kun at kunne arbejde inden for ét område. Det er muligt at skifte retning, hvis du ønsker at afprøve nye udfordringer. Du kan arbejde på hospital, kommunalt og i det private. Du kan arbejde med børn, voksne og ældre. Du kan blive konsulent i en virksomhed, arbejde på en folkeskole eller idrætsforening. Der er så mange muligheder, så det er sådan set kun fantasien og interessen, der sætter grænser.

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag', så er du velkommen til at skrive til mig: fr15v049@edu.pha.dk

Nadia Bezirgan

Jeg læser til fysioterapeut i Roskilde på mit 5. semester og har lige afsluttet et udlandsophold i Barcelona. 

Jeg er 23 år gammel og har forskellige erfaringer inden for uddannelse. Jeg har en STX (bioteknologi A, matematik A, fysik B samt spansk A) baggrund og har tidligere læst på civilingeniøruddannelsen i medicin og teknologi på DTU, indtil jeg fandt ud af, at jeg skulle være fysioterapeut.

Jeg valgte at starte på Københavns Professionshøjskole, hvor jeg færdiggjorde 1.-3. semester og valgte derefter at fortsætte min uddannelse på Absalon. 

I min fritid arbejder jeg som mundtlig og skriftlig tolk og oversætter i forskellige sektorer, specielt i sundhedssektoren. Jeg har altid været rigtig glad for at spille håndbold og har også dyrket kampsport i mange år. Jeg får stadig energi af at være fysisk aktiv i fritiden.

Min baggrund for at have valgt fysioterapeutuddannelsen er, at uddannelsen byder på mange forskellige retninger inden for forskellige sektorer i hele verden. Fx er min fremtidsplan videreuddannelse som osteopat eller kandidat i muskuloskeletal fysioterapi. 

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på fysioterapeutuddannelsen i Roskilde, så er du velkommen til at skrive til mig: fr16v54@edu.pha.dk

Tag uddannelsen på

Cxense Display