Del

Fysioterapeutuddannelsen

Som fysioterapeut behandler og træner du mennesker, der skal udvikle eller genfinde deres bevægelsesevner

På uddannelsen lærer du at undersøge, diagnostisere og udrede patienter med smerter og dysfunktioner, så du kan træne, behandle og rådgive mennesker om forebyggelse, sundhed og trivsel via en række sundhedsvidenskabelige og fysioterapeutiske fag.

Er du klar?
Tjek her, om du er parat til at sende en ansøgning til fysioterapeutuddannelsen.
Åbent Hus på fysioterapeutuddannelsen
8. juni 2020 - 9. juni 2020
Overvejer du uddannelsen til fysioterapeut?
Så kig forbi og hør mere om uddannelsen og dine muligheder ved Åbent Hus.
Fysioterapeutuddannelsen har både praktik og teori i de fleste semestre. Når du er optaget på uddannelsen er du sikret en praktikplads.
Der er gode muligheder for at få job som nyuddannet fysioterapeut og ledigheden er generelt meget lav for fysioterapeuter.
Du har som studerende mulighed for at tage dele af den teoretiske og kliniske uddannelse i udlandet
Følg Camilla i undervisningen og i hendes praktik som fysioterapeutstuderende i programmet "Drømmejobbet" på TV"Øst

Studerende om valget af studie

Jeg blev gennem mine sportsinteresser og mit job som instruktør bidt af, hvordan kroppen fungerer og valgte derfor fysioterapeutuddannelsen. Det er for mig motiverende at kunne hjælpe andre mennesker med at komme tilbage til deres normalt funktionsniveau efter en skade, motivere dem til at nå deres mål samt at kunne sikre at deres træning er af højst mulig kvalitet!

Rebecca Rasmussen
Fysioterapeutstuderende

Kontakt en studerende og bliv studerende for en dag

Ida Christiansen

Jeg læser til fysioterapeut i Næstved på mit 6. semester.

Jeg er 25 år gammel og bor i Nykøbing F. Jeg kommer oprindeligt fra Lolland, hvor jeg er vokset op på en landejendom. Jeg er HHX'er fra Nykøbing, hvorefter jeg flyttede til København og boede i 3 år. Her tog jeg en kontor-uddannelse samtidig med, at jeg læste en akademi-merkonom i økonomi- og ressourcestyring. Efter at have arbejdet med handel, salg, logistik mm. mistede jeg lysten til dette og tog efter endt uddannelse et sabbatår, hvor jeg arbejdede i en biograf med ansvar for hverdagens gøremål. Her blev jeg enig med mig selv om, at jeg skulle arbejde med mennesker på et helt andet niveau end tidligere.

Jeg har altid interesseret mig meget for kroppen og forståelsen heraf. Jeg synes, at det er fascinerende, hvad den rette træning og terapeutiskebehandling kan hjælpe det enkelte menneske til. Faget rummer både fysiodelen, som er selve håndværket, men det rummer også terapi-delen, som fylder mindst lige så meget.

Fysioterapeutuddannelsen er super alsidig. Mange forbinder en fysioterapeut med genoptræning i kommune eller på hospital, men vi kan så meget mere. Personligt satser jeg ikke på at gå den vej, men former den mere efter personlige interesser. Vidste du, at man kan specialisere sig inden for 10 områder hvoraf der fx findes: Pædiatri, geriatri, muskuloskeletal, gynækologi og obstetrik og meget mere?

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på fysioterapeutuddannelsen i Næstved, så er du velkommen til skrive til mig: fn17s027@edu.pha.dk

Nadia Bezirgan

Jeg læser til fysioterapeut i Roskilde på mit 6. semester og har under min uddannelse været på udlandsophold i Barcelona. 

Jeg er 23 år gammel og har forskellige erfaringer inden for uddannelse. Jeg har en STX (bioteknologi A, matematik A, fysik B samt spansk A) baggrund og har tidligere læst på civilingeniøruddannelsen i medicin og teknologi på DTU, indtil jeg fandt ud af, at jeg skulle være fysioterapeut.

Jeg valgte at starte på Københavns Professionshøjskole, hvor jeg færdiggjorde 1.-3. semester og valgte derefter at fortsætte min uddannelse på Absalon. 

I min fritid arbejder jeg som mundtlig og skriftlig tolk og oversætter i forskellige sektorer, specielt i sundhedssektoren. Jeg har altid været rigtig glad for at spille håndbold og har også dyrket kampsport i mange år. Jeg får stadig energi af at være fysisk aktiv i fritiden.

Min baggrund for at have valgt fysioterapeutuddannelsen er, at uddannelsen byder på mange forskellige retninger inden for forskellige sektorer i hele verden. Fx er min fremtidsplan videreuddannelse som osteopat eller kandidat i muskuloskeletal fysioterapi. 

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på fysioterapeutuddannelsen i Roskilde, så er du velkommen til at skrive til mig: fr16v54@edu.pha.dk

Tag uddannelsen på