Del

Fysioterapeutuddannelsen

Som fysioterapeut behandler og træner du mennesker, der skal udvikle eller genfinde deres bevægelsesevner

På uddannelsen lærer du at undersøge, diagnostisere og udrede patienter med smerter og dysfunktioner, så du kan træne, behandle og rådgive mennesker om forebyggelse, sundhed og trivsel via en række sundhedsvidenskabelige og fysioterapeutiske fag.

Fysioterapeutuddannelsen har både praktik og teori i de fleste semestre. Når du er optaget på uddannelsen er du sikret en praktikplads.
Der er gode muligheder for at få job som nyuddannet fysioterapeut og ledigheden er generelt meget lav for fysioterapeuter.
Du har som studerende mulighed for at tage dele af den teoretiske og kliniske uddannelse i udlandet
Følg Camilla i undervisningen og i hendes praktik som fysioterapeutstuderende i programmet "Drømmejobbet" på TV"Øst

Studerende om valget af studie

Jeg blev gennem mine sportsinteresser og mit job som instruktør bidt af, hvordan kroppen fungerer og valgte derfor fysioterapeutuddannelsen. Det er for mig motiverende at kunne hjælpe andre mennesker med at komme tilbage til deres normalt funktionsniveau efter en skade, motivere dem til at nå deres mål samt at kunne sikre at deres træning er af højst mulig kvalitet!

Rebecca Rasmussen
Fysioterapeutstuderende

Kontakt en studerende og bliv studerende for en dag

Josephine Brohus Jørgensen

Hej, mit navn er Josephine, og jeg læser til fysioterapeut på Campus Næstved.

Jeg har længe drømt om at læse til fysioterapeut. Jeg finder det interessant at hjælpe andre mennesker. Det fede ved at læse til fysioterapeut er, at undervisningen er vekslende mellem det teoretiske og praktiske. Man får det mellem hænderne, og det giver på den måde meget mere mening, når man får lov til at afprøve det, man har læst i praksis. Noget andet, der virkelig fanger mig ved studiet, er mine medstuderende, den fælles interesse vi har for faget og professionen og den måde fagene kommer til at hænge sammen på - på tværs af hinanden. Når jeg er færdiguddannet, vil jeg bare gerne have lov til at hjælpe andre mennesker inden for mit fagområde. 

Hvis du vil vide mere om fysioterapeutuddannelsen eller har lyst til at være studerende for en dag sammen med mig i Næstved, så skriv endelig til mig på fn20s050@edu.pha.dk

Ida Christiansen

Jeg læser til fysioterapeut i Næstved.

Jeg er 25 år gammel og bor i Nykøbing F. Jeg kommer oprindeligt fra Lolland, hvor jeg er vokset op på en landejendom. Jeg er HHX'er fra Nykøbing, hvorefter jeg flyttede til København og boede i 3 år. Her tog jeg en kontor-uddannelse samtidig med, at jeg læste en akademi-merkonom i økonomi- og ressourcestyring. Efter at have arbejdet med handel, salg, logistik mm. mistede jeg lysten til dette og tog efter endt uddannelse et sabbatår, hvor jeg arbejdede i en biograf med ansvar for hverdagens gøremål. Her blev jeg enig med mig selv om, at jeg skulle arbejde med mennesker på et helt andet niveau end tidligere.

Jeg har altid interesseret mig meget for kroppen og forståelsen heraf. Jeg synes, at det er fascinerende, hvad den rette træning og terapeutiskebehandling kan hjælpe det enkelte menneske til. Faget rummer både fysiodelen, som er selve håndværket, men det rummer også terapi-delen, som fylder mindst lige så meget.

Fysioterapeutuddannelsen er super alsidig. Mange forbinder en fysioterapeut med genoptræning i kommune eller på hospital, men vi kan så meget mere. Personligt satser jeg ikke på at gå den vej, men former den mere efter personlige interesser. Vidste du, at man kan specialisere sig inden for 10 områder hvoraf der fx findes: Pædiatri, geriatri, muskuloskeletal, gynækologi og obstetrik og meget mere?

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på fysioterapeutuddannelsen i Næstved, så er du velkommen til skrive til mig: fn17s027@edu.pha.dk

Kristine Friis Kjær

Mit navn er Kristine. Jeg er 23 år og fysioterapeutstuderende på Campus Næstved.

Jeg har altid vidst at arbejde med mennesker var vejen frem for mig, og det at hjælpe folk i min hverdag, var yderst vigtigt. 

Jeg blev student i 2016, hvorefter jeg havde 3 sabbatår. Jeg arbejdede knap 2 år i vuggestue og herefter som staldmedarbejder, hvor jeg passede heste i 16 måneder.

Jeg valgte fysioterapi, da jeg var i studiepraktik i 3.g, hvor jeg blev fascineret af, hvor meget de studerende vidste om kroppen. Det måtte jeg også bare lære! Jeg har bestemt ikke fortrudt det, og jeg synes, at det er yderst spændende studie, hvor jeg bliver udfordret i både teori og praksis. Vi arbejder både teoretisk og praktisk, og vi skal have meget viden om anatomi, ledbevægelighed og viden om, hvordan de forskellige dele af kroppen fungerer. Vi skal kunne diagnosticere ud fra vores undersøgelse og derefter lave en behandling til den enkelte. 

Fysioterapeutuddannelsen åbner mange døre, hvor jeg ikke føler mig låst i mit efterfølgende liv. Jeg overvejer selv, om jeg skal læse videre, når den tid kommer, måske til osteopat eller måske en kandidat. 

Hvis du har nogle spørgsmål om fysioterapeutuddannelsen, eller lyst til at blive ’Studerende for en dag’, på fysioterapeutuddannelsen campus Næstved, så vil jeg med glæde hjælpe dig. Kontakt mig på fn19s031@edu.pha.dk

Mikkel Severinsen

Mit navn er Mikkel. Jeg er 20 år, og læser til Fysioterapeut på Campus Næstved.

Jeg har tidligere gået på HTX i Hillerød (2016-2019) med et mål om at videreuddanne mig til bygningsingeniør, men efter 2 år fandt jeg ud af, at bygningsingeniør alligevel ikke ville være noget for mig. Efter gymnasiet tog jeg et sabbatår, hvor jeg arbejdede på et lager som logistikmedarbejder for at afprøve et job med meget fysisk aktivitet. Og selvom jeg godt kunne lide at være der, var heller ikke noget for mig, da jeg savnede udfordringer og faglighed med ansvar. Jeg vidste nu, at jeg havde brug for at have med mennesker at gøre.

Jeg havde i løbet af gymnasietiden udviklet en øgende interesse for bevægelse og motion, og da et familiemedlem fortalte mig om Fysioterapi, var jeg nødt til at undersøge det nærmere.

Efter jeg er startet på studiet, har det vist sig at være endnu bedre end det, jeg havde forventet, både i forhold til undervisningen fra de engagerede lærere, men også i forhold til det gode sociale miljø på uddannelsen, som er en nødvendighed for mig, når man kommer helt tæt på hinanden.

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på fysioterapeutuddannelsen i Næstved, så er du velkommen til at skrive til mig: fn20s018@edu.pha.dk 

Tag uddannelsen på