Gå til hovedindhold

Stor medvind til lokale efteruddannelser

I sidste uge begyndte en gruppe lokale medarbejdere på to nye efteruddannelser: Diplomuddannelsen i bioteknologi, procesteknologi og kemi samt Akademiuddannelsen i automation og drift. Begge tilbud er en del af et projekt som er blevet til, i tæt samarbejde mellem Novo Nordisk Manufacturing Kalundborg og Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg. Medarbejdere fra Novo Nordisk fylder godt op på de to hold – men begge hold har også deltagelse af medarbejdere fra den øvrige industri.

EVU Kalundborg

I maj startede ansøgningsperioden for begge uddannelser. I alt er ca. 40 medarbejdere fra Novo Nordisk og 7 medarbejdere fra den øvrige industri nu startet på de to hold, der netop er startet op her efter sommerferien.

Velbesøgt åbent hus

Den store interesse for efteruddannelserne kunne allerede mærkes til et velbesøgt åbent hus hos Absalon, med mere end 100 gæster. Her var det muligt at høre mere om uddannelsernes krav, indhold og niveau.

Fundament til udvikling

En af de besøgende var Pelle Nielsen, operatør i en af Novo Nordisk fabrikker, er startet på Akademiuddannelsen i automation og drift. ”Jeg har været i min stilling i syv år og er efterhånden blevet mere interesseret i det tekniske omkring produktionen. På kurser har vi bl.a. fået kendskab til PLC-styring, hvor jeg fandt ud af, at jeg gerne ville mere med styreprogrammer og udstyr. Uddannelsen giver et fundament for at søge nye veje efterfølgende og arbejde med opgaver som ligger hos teknikere eller supportere,” siger Pelle Nielsen.

Kombination og kendt og nyt

Katrine Lemming Blicher, de er operatør i en anden af Novo Nordisk fabrikker, er startet på Diplomuddannelsen i bioteknologi, procesteknologi og kemi. ”Jeg startede som procesoperatørelev og havde et ønske om at læse videre, når jeg havde fået mere praktisk erfaring. Efteruddannelsen er attraktiv, fordi den giver mulighed for større indblik i teori om udstyr og processer, og åbner for udviklingsmuligheder. Jeg får mulighed for at bruge den viden og udnytte de ressourcer jeg allerede har om produktionen, i kombination med det nye som jeg kommer til at lære”, forklarer Katrine, som havde overvejet at læse kurser på aftenhold ved siden af arbejdet.

Godt samarbejde med Absalon

De to specialiseringer er blevet identificeret i tæt samarbejde med Absalon. ”Vi har i forvejen gode samarbejdsrelationer, som vi har trukket på i forbindelse med at få efteruddannelserne i gang. Sammen med Novo Nordisk har vi identificeret behovet blandt nogle personalegrupper, som har betydet, at vi som noget nyt nu kan udbyde en Akademiuddannelse til tillæg til dem diplomuddannelse, vi har udbudt i flere år, og som med dette samarbejde har fået et rigtig flot optag. Det er et samarbejde, som vi fortsat ser frem til, idet viden og erfaringer fra industrien også vil blive en del af undervisningen” udtaler Conni Edith Simonsen, Centerchef hos Professionshøjskolen Absalon.

”Vi har i forvejen gode samarbejdsrelationer, som vi har trukket på i forbindelse med at få efteruddannelserne i gang. Sammen med Novo Nordisk har vi identificeret behovet blandt nogle personalegrupper, som har betydet, at vi som noget nyt nu kan udbyde en Akademiuddannelse til tillæg til dem diplomuddannelse, vi har udbudt i flere år, og som med dette samarbejde har fået et rigtig flot optag".
Conni Edith Simonsen
Centerchef for Absalon

Fremtidens kvalifikationsbehov

Formålet med efteruddannelsestilbuddene er at forberede medarbejdere bedre til fremtidens kvalifikationsbehov:  “I takt med at produktionen er under hastig udvikling, må vi sikre at vores medarbejdere tilegner sig de nødvendige kompetencer og viden. De to efteruddannelsestilbud skal hjælpe os med det nødvendig kompetenceløft ift. fremtidens produktionsteknologier” afslutter Michael Hallgren, produktionsdirektør hos Novo Nordisk Kalundborg.

Fakta

Begge uddannelser varer tre år, og finder sted på Campus Kalundborg på Stejlhøj.