Gå til hovedindhold

Opfylder ikke adgangskravene for optagelse

Opfylder du ikke adgangskravene for den uddannelse, du ønsker at søge ind på? Se her, hvilke muligheder du har.

Gymnasial supplering

Mangler du et eller flere fag? Du kan benytte gymnasial supplering, hvis du mangler et eller flere fag for at opfylde adgangskravene til en uddannelse.

Gymnasial supplering er et tilbud til alle med en gymnasial eksamen, en EUX eller en erhvervsuddannelse med mindst ét fag på C-niveau. 

Læs om gymnasial supplering på ug.dk

Suppleringsmuligheder på ingeniøruddannelserne

Ønsker du at læse på en af Absalons ingeniøruddannelser, men mangler at opfylde et eller flere af de opgivne adgangskrav, har du flere muligheder for supplering.

Læs mere her

Betinget kvalificeret

Opfylder du ikke adgangskravet ved ansøgningsfristen 5. juli, kan du i nogle tilfælde blive vurderet betinget kvalificeret til optagelse. Hvis du bliver vurderet betinget kvalificeret betyder det, at din ansøgning behandles, som hvis du opfyldte adgangsgrundlaget og din ansøgning medtages derfor på lige fod med andre ansøgere.

Du kan både søge betinget optagelse både via kvote 1 og kvote 2.

Når du søger om betinget optagelse, skal det fremgå i din ansøgning på optagelse.dk, at du supplerer. Når du udfylder din ansøgning på optagelse.dk er det derfor vigtigt, at du sætter flueben i “Beståede og forventede beståede prøver” og skriver, hvilke specifikke fag du er ved at supplere.

Dette skal dokumenteres med f.eks. kvitteringer for at du er tilmeldt supplering eller en underskrevet protokol med foreløbige resultater. Du skal altid oplyse hvornår du forventer at afslutte.

Søger du om optagelse med en eksamen hvor resultaterne foreligger mellem 5.-10. juli, kan du henvende dig hos optagelsen som kan undersøge muligheden for om du kan få en ny afleveringsfrist.

Betinget optaget

Hvis du tilbydes betinget optagelse, bliver det på betingelse af, at du senest 14 dage efter studiestart kan dokumentere opfyldelsen af adgangsgrundlaget. Hvis ikke du består den eksamen du er optaget på betingelse af, får du afslag på optagelse. 

Får du tilbudt betinget optagelse, bortfalder dine lavere prioriteter
Hvis du får tilbudt betinget optagelse og ikke består dit suppleringskursus, vil du ikke blive tilbudt en plads på en af de lavere prioriterede uddannelser, og du vil dermed ikke blive tilbudt en studieplads ved optagelsen samme år. Du har herefter kun mulighed for at søge de steder, der har ledige pladser.

Individuel kompetencevurdering (IKV) 

Hvis du ikke opfylder de fastsatte adgangskrav, herunder de specifikke adgangskrav, til den uddannelse du ønsker at søge om optagelse på, kan du søge om individuel kompetencevurdering (IKV). Her vil Absalon vurdere, om dine faglige kvalifikationer kan sidestilles med adgangskravene til uddannelsen.

Læs mere her