Del

Sygeplejerskeuddannelsen

Viden, omsorg, vurdering og handling af menneskers sundhed, sygdom og pleje.

Som sygeplejerske opbygger du en omfattende viden om sundhed, sygdom og lidelse.
Du skal tage initiativ, koordinere og tage ansvar for sygepleje i samarbejde med andre fagprofessionelle. Du har en central rolle i forhold til, at sundheds- og sygdomsforløb opleves sammenhængende for patient, borgere og pårørende.

Undervisningen er både praktisk og teoretisk orienteret og ruster dig til at kunne vurdere akutte og kroniske sygdomstilstande, og hvordan du skal handle i forhold til dem. 

Sygeplejerskeuddannelsen har både praktik og teori fordelt på hele uddannelsen. Når du er optaget på uddannelsen er du sikret en praktikplads. …
For dig, der har brug for et mere fleksibelt studieliv, hvor selvdisciplin og ansvarlighed er nøgleord.
I praktikken vil du komme til at udføre sygepleje hos både fysisk og psykisk syge patienter på hospitaler, i hjemmeplejen, sundhedspleje med flere.…
Som sygeplejerskestuderende har du mulighed for at tage en del af din uddannelse i udlandet

Studerende om valget af studie:

At være sygeplejerskestuderende er for fedt! Uddannelsen er lavet, så der er rigtig meget praktik - faktisk 1,5 år, hvor du både kommer i somatikken, hjemmeplejen og psykiatrien. Det giver en rigtig god mulighed for at finde ud af, hvilken retning du synes er spændende. Jeg synes, at studiet er udfordrende, men også rigtig givende, når du kan mærke, du gør en forskel for patient eller borger

Julie Koch Larsen
Sygeplejerskestuderende

Kontakt en studerende og bliv studerende for en dag

Sigurd Glargaard Jacobsen

Jeg læser til sygeplejerske på campus i Nykøbing, hvor jeg startede i september 2019.

Jeg er 35 år, gift og er far til to børn på 2 og 6 år. Jeg er uddannet social -og sundhedsassistent og har arbejdet på et psykiatrisk sengeafsnit gennem 7 år. Jeg har aldrig været i tvivl om, at hvis jeg skulle videreuddanne mig, så skulle det være den sundhedsfaglige vej som sygeplejerske. I sommers blev det tid til at få flere udfordringer og muligheder i fremtiden, og jeg startede på uddannelsen.

Jeg syndes livet er fantastisk som studerende og nyder at have muligheden for at lære en masse nyt, sammen med mine medstuderende.

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse og/eller ønsker at blive 'studerende for en dag' på sygeplejerskeuddannelsen i Nykøbing F., så skriv til mig: sf19s022@edu.pha.dk 

Selver Avcil

Jeg læser til sygeplejerske i Næstved. 

Jeg er 25 år. Min baggrund for at læse til sygeplejerske strækker sig langt tilbage, jeg har været afklaret omkring mit drømmejob som sygeplejerske, siden jeg var 10 år. 

Det har bare ligget i mig at hjælpe andre mennesker. Jeg nyder den tilbagemelding jeg får - som et enkelt smil og et tak. Jeg føler virkelig, at jeg kan gøre en forskel og bliver den enkeltes helt, iført det seje hvide outfit. Jeg er personligt selv helt vild med film og serier, der omhandler sygehus og læger :o)

Jeg har altid været bedst til det praktiske, så derfor valgte jeg SOSU frem for et gymnasium. Jeg er uddannet SSH og SSA fra SOSU Næstved.  

Jeg har fået en del erfaringer og oplevelser med i rygsækken, disse gør jeg også flittigt brug af under uddannelsen til sygeplejerske. 

Udover at studere, arbejder jeg på et plejehjem i Mogenstrup. Jeg er også studentervejleder på Absalon Næstved.  

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på sygeplejerskeuddannelsen i Næstved, så er du velkommen til at skrive til mig på min mail: sn17v012@edu.pha.dk  

Mette Lyngaae Akselbo

Jeg læser til sygeplejerske i Holbæk.

Jeg er 22 år gammel, og bor i Holbæk.

Jeg er uddannet social og sundhedsassistent i 2017, og arbejder ved siden af studiet som afløser på et plejehjem.

I fremtiden drømmer jeg om at komme til at arbejde inden for psykiatrien, eller komme til udlandet.

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk, så er du meget velkommen til at skrive til mig: sh2018v024@edu.pha.dk

Mie Cecillie Siff Pedersen

Jeg læser til sygeplejerske på campus Roskilde. 

Jeg var efter folkeskolen meget skoletræt og vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle inden for karriere. Jeg valgte derfor et grundforløb på sundhedsskolen i Hillerød, hvor jeg så endte med efterfølgende at søge ind på SOSU-hjælper uddannelsen, da det var det, der gav mest mening for mig på daværende tidspunkt.

Jeg fik efterfølgende mod på udvikling af ansvar og kompetencer og tog en overbygning til SOSU-Assistent og er nu efter endnu en følelse af behov for udvikling ved at uddanne mig til sygeplejerske.

Jeg har gennem tiden fundet ud af, at jeg elsker at kunne hjælpe andre mennesker og føler en tilfredsstillelse af at kunne gøre noget godt for andre i tider og situationer, hvor de ikke selv har muligheden. Derfor er sygeplejefaget nu min drøm for fremtiden.

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' er du velkommen til at skrive til mig: sr18s036@edu.pha.dk 

Cathrine Due

Jeg har netop påbegyndt sygeplejerskeuddannelsen i Slagelse som e-learning (september 2020).

Jeg er 53 år gammel, uddannet kemiingeniør og har over 20 års erfaring med udvikling af medicinsk udstyr, både som leder, projektleder og udvikler.

For over et år siden sagde jeg mit job op og flyttede med min mand og yngste datter til Toronto/Canada. Denne arbejdsmæssige pause har givet mig muligheden for at tage sygeplejerskeuddannelsen. Jeg har arbejdet meget sammen med sygeplejersker og patienter gennem mit arbejdsliv, og jeg har altid syntes, at sygeplejersker er "mega seje"! Nu nyder jeg virkelig at få lov at lære alle disse nye og meget brugbare kompetencer, som dels vil åbne en masse nye døre og dels supplere min arbejdserfaring med meget ny relevant indsigt og viden.

Hvis du har brug for at høre noget om:

  • at være ny på studiet
  • at læse på e-learning ordningen
  • at læse fra udlandet
  • at læse i en høj alder
  • eller andet?

Så er du meget velkommen til at kontakte mig på telefon eller mail: +45 53624138 / ss20se037@edu.pha.dk 

Caroline la Cour Häggblom

Mit navn er Caroline, og jeg læser til sygeplejerske i Slagelse. Jeg startede på min uddannelse i februar 2020. 

Jeg er 25 år, kommer oprindeligt fra Helsingør, men er flyttet på landet til Dalmose, sammen med min kæreste. Sammen med min kæreste har jeg en datter, og der er en mere på vej som nedkommer til sommer. 

Jeg blev færdig som student, da jeg var 19 år, og jeg har inden start på min uddannelse bl.a. rejst en del, været i forsvaret og arbejdet i Tivoli. 

I fremtiden er min drøm at blive jordemoder, da jeg tror at det må være et af de mest livsbekræftende arbejde at have. Derudover elsker jeg børn og babyer. 

Livet som studerende på Absalon er fantastisk. De er rigtig gode til at koble teori på praksis, som man kan bruge, når man er ude i praktikken. Derudover går de meget op i fællesskab, og at man har det godt på studiet. 

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive ‘studerende for en dag’ sammen med mig på sygeplejerskeuddannelsen i Slagelse, så er du velkommen til at skrive til mig: ss19v030@edu.pha.dk

Malene Lindhardt Wittorff Jensen

Jeg læser til sygeplejerske i Holbæk. 

Jeg har valgt at studere sygepleje, idet jeg sætter en ære i at interagere med både borgere, patienter og pårørende. Jeg arbejder i hjemmeplejen og på sygehuset i Holbæk, hvilket jeg er utrolig glad for at få mulighed for igennem sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk. 

Det bedste ved min uddannelse er, at jeg får lov til at være en del af netop dét menneskes liv og gøre en forskel i forbindelse med deres kontakt i sundhedsvæsnet. 

Jeg har en HHX baggrund fra Slotshaven Gymnasium i Holbæk. Jeg er 22 år og bor i Holbæk.

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk, så er du velkommen til at skrive til mig: sh19s027@edu.pha.dk 

Chili Ann Pedersen

Jeg hedder Chili og jeg er 20 år gammel. Jeg går på sygeplejerskeuddannelsen i Slagelse og er cirka halvvejs i mine studier.

Jeg søgte ind på uddannelsen lige efter gymnasiet. Jeg havde ikke brug for et sabbatår, og jeg kunne ikke vente med at fortsætte studielivet. Jeg elsker at lære, og jeg har altid haft interesse for de sundhedsvidenskabelige fag - især hvordan mennesket er opbygget og virker.

Jeg valgte sygeplejerskeuddannelsen, da jeg fik øje for hvor meget kontakt og relation med mennesker, der ligger i faget - ud over selve anatomien og sygdomslæren. Siden opstart på studiet har jeg ikke været andet end glad for det. Jeg synes, at det er mega interessant, idet man lærer SÅ meget, både fagligt og personligt. Man lærer sig selv meget bedre at kende, og man lærer hvor vigtig en relation til et andet menneske kan være, og hvor vigtigt det kan være for både dig og modparten at være rare og imødekommende. Der er uendeligt mange måder at være sygeplejerske på, hvilket også gav mig ro til ikke at sætte kæmpe forventninger til fremtiden, men ligesom at "tage det som det kommer". Det handler virkelig om at finde sin plads i arbejdet, og finde ud af hvad man er god til :) 

Jeg har altid drømt om få et arbejde hvor jeg er en del af et team under operationer, og jeg overvejer derfor operationssygeplejerske - men det kan nå at ændre sig en million gange, hehe

Jeg drømmer om at blive den bedste sygeplejerske, jeg kan blive, og finde et job hvor jeg glæder mig til at komme på arbejde. Drømmejobbet ville derfor give mig en masse næste-kærlighed, og gode relationer i hverdagen, som jeg kun kan lære mere af som menneske.

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på sygeplejerskeuddannelsen i Slagelse, så er du velkommen til at skrive til mig: ss19s070@edu.pha.dk 

Tag uddannelsen på