Gå til hovedindhold

Musikprofil

Er du vild med musik og sang og øvet på et klaver, er læreruddannelsens musikprofil en attraktiv mulighed for at få en spændende uddannelse og et job fyldt med musik.

Som musiklærer er du med til at bibringe dine elever forudsætninger for livslang og aktiv deltagelse i musiklivet.

Læs om Rasmus og Christoffers oplevelser med musikprofilen i GAFFA

Med denne profil får du

  • Undervisningskompetence i musik (1.-10. klassetrin) samt i yderligere to valgfrie undervisningsfag
  • En uddannelse med kompetencer til at varetage en alsidig praksis som musiklærer, kulturskaber og igangsætter af musikalske projekter
  • Kompetencer til at varetage obligatorisk og frivillig musikundervisning på skoler, efterskoler og kulturskoler.
Jeg vidste, at jeg ville et eller andet med musik, og da jeg havde undervist et par stykker i klaver, og det gav rigtigt meget, tænkte jeg, hvorfor ikke undervise? Undervisning er det fedeste, så hvis jeg kunne leve af at undervise i musik, kunne det være fantastisk.
Christoffer Payet Remfeldt
Lærerstuderende

Når fællesskabet skabes igennem musik

"For mig er ‘fællesskab’ nøgleordet for, hvorfor den her uddannelse, og det her erhverv, bare er mega fedt. På studiet var der et helt særligt fællesskab for os på musikprofilen, og vi fik også lov til at være dem, der sørgede for at bidrage til en generel stemning på campus" fortæller Rasmus Schønemann, som i dag er færdiguddannet lærer med musikprofil.

Christoffer Remfeldt stemmer i:
"Ja, fællesskabet er virkelig en uundværlig del af musik. I musikundervisningen er man en enhed, hvor man er sammen om at skabe noget, og det lærer børnene virkelig meget af". 

Læs artiklen om de to tidligere studerendes oplevelser med musikprofilen.

Musikprofil