Skolebaseret læreruddannelse
Den skolebaserede læreruddannelse udbydes i Vordingborg og er tilrettelagt, så du arbejder på en skole, mens du uddanner dig til lærer.
På uddannelsen får du erfaring med lærerarbejdet, samtidig med at du læser tekster, studerer og deltager i undervisning på læreruddannelsen
Du bliver ansat på en skole i en tredjedel stilling, og du får løn for dit arbejde på skolen. Samtidig er uddannelsen SU-berettiget, da du er under uddannelse.
"Det er helt vildt fedt!"
30-årige Loui Westergaard Hansen er studerende på den skolebaserede læreruddannelse. Her er han deltidsansat på en skole samtidig med at han er under uddannelse og derfor også får SU.
-
For at blive optaget på den skolebaserede læreruddannelse skal du søge en uddannelsesstilling i Region Sjælland og få den.
Vi anbefaler, at du kontakter skoler i dit nærområde.
Derudover skal du:
- Opfylde adgangskravene for læreruddannelsen
- Søge ind på den skolebaserede læreruddannelse i Vordingborg ved at sende en ansøgning om optagelse via www.optagelse.dk og vælge læreruddannelsen i Vordingborg KOT nr. 46070
Vi opfordrer til, at du søger ind på uddannelsen inden 15. marts, selvom du endnu ikke har en uddannelsesstilling. Du kan godt søge ind på den skolebaserede læreruddannelse og efterfølgende (og inden sommer) selv finde en uddannelsesstilling.
OBS! Der er kun sommeroptag på den skolebaserede læreruddannelse
-
Uddannelsen er tilrettelagt, så du har to hele dage om ugen på den skole, hvor du er ansat, svarende til en tredjedel stilling. Derudover har du tre dage på uddannelsen i Vordingborg til at fordybe dig i uddannelsens fag, deltage i undervisningen og arbejde i studiegrupper. Dette er nødvendigt for at kunne nå de mål, der er fastsat i forbindelse med prøverne på uddannelsen.
Under uddannelsen vil du modtage vejledning både på skolen og på uddannelsen. Underviserne fra Absalon tager initiativ til og gennemfører sammen med din praktikvejleder på skolen vejledning i forhold til din praksis på skolen,
Din praktikvejleders opgave er at sparre med dig ved intro på skolen, udarbejdelse af årsplan, undervisningsplan mv. Skolen udfylder en uddannelsesplan for praktikken, hvoraf det fremgår, at du får sparring i forhold til de kompetencemål, der er for praktikken.
-
På den skolebaserede læreruddannelse skal du læse 3 undervisningsfag i løbet af din uddannelse - det første undervisningsfag påbegyndes ved uddannelsens begyndelse.
For at opfylde de centrale intentioner med den skolebaserede læreruddannelse om direkte kombination af teori og praksis tilstræbes det, at der er en sammenhæng mellem det første undervisningsfag på uddannelsen og undervisningserfaring i tilsvarende fag i skolen. Derfor er match mellem dit valg af undervisningsfag på uddannelsen og skolens behov essentielt for de uddannelsesstillinger, som slås op i kommunerne.
Vær særligt opmærksom på fagenes adgangskrav.
For drøftelse af valg af undervisningsfag, skriv dit navn og telefonnummer til skolebaseret@pha.dk, så kontakter vi dig.
OBS! At du på den skolebaserede læreruddannelsen ikke kan følge en af vores uddannelsesprofiler
-
- Med en læreruddannelse – uanset om den er tilrettelagt som ordinær læreruddannelse eller skolebaseret læreruddannelse – kvalificerer du dig til job i folkeskolen, på privatskoler, efterskoler og specialskoler.
- Derudover får nogle lærere arbejde i offentlige og private sammenhænge, hvor der er brug for læreruddannede med flair for formidling og kontakt til andre mennesker.
- Du kan også bruge uddannelsen til at læse videre med på både diplom-, master- og kandidatniveau, hvis det er noget, der på et senere tidspunkt har din interesse.
- Dog tegner det til, at mange på den skolebaserede læreruddannelse bliver så glade for arbejdet på den skole, hvor de er tilknyttet, at de efter endt uddannelse fortsætter i en fuld stilling.
- Som studerende på den skolebaserede læreruddannelse uddanner du dig inden for de undervisningsfag, som skolen på sigt vil mangle uddannede lærere til at varetage – mange forventes derfor at få arbejde på skolen efter endt uddannelse.
-
Hvis du påtænker at ansætte en studerende i en uddannelsesstilling, skal du være opmærksom på:
- At den studerende skal være ansat i en tredjedel stilling, hvor skolen disponerer over den studerendes arbejdskraft to dage om ugen, mens den studerende vil være tilknyttet studiet de øvrige tre dage.
- At de to jobskoledage varierer fra skoleår til skoleår. Omkring påske får du afklaret jobskoledagene for det kommende skoleår.
- Derudover kan det være en fordel, hvis den studerende har mulighed for at blive tilknyttet en mentor på skolen.
- Hvis du påtænker at ansætte en skolebaseret studerende, anbefaler vi, at du tidligt i forløbet kontakter læreruddannelsen. Læreruddannelsen kan kontaktes på: skolebaseret@pha.dk