Dansk 1.-6. klassetrin
I Dansk 1.-6. klassetrin fokuserer vi på begynderlæsning, opdagende skrivning, tekstlæsning og fortolkning samt tekstproduktion.
Som dansklærer fra 1. klasse kommer du til at lære eleverne at læse og skrive, og du skaber grobunden for resten af deres skolegang.

Overordnet lærer du at planlægge, udføre og evaluere undervisningsforløb, og du bliver trænet i at udvælge danskfaglige arbejdsmetoder og undervisningsmaterialer til eleverne.
Dansk er skolens største fag, og som dansklærer på 1.-6. klassetrin har du derfor mange timer sammen med eleverne.
Under uddannelsen får du viden om læseindlæring, sprog, fiktion, mundtlighed, multimodalitet etc. Du lærer at undervise i danskfagets forskellige områder i indskolingen og på mellemtrinnet, så du er med til at udvikle elevernes skriftlige og mundtlige sprog.
Du lærer at give feedback på elevprodukter (fx tekster, film, oplæg), og du udvikler løbende også dit eget danske sprog, så du bliver god til at formulere dig mundtligt og skriftligt i danskfaglige og lærerprofessionelle sammenhænge.
Forfatterskabslæsning (Fane indhold)
I danskundervisningen lærer vi mange ting, vi kan tage med og afprøve i vores egen undervisning i praktikken.
Fx arbejder vi med playful learning i forbindelse med forfatterskabslæsning for bedre at kunne fastholde det, vi har lært om forfatteren.
Når der arbejdes med playful learning bruges forskellige artefakter som legoklodser, kasser, post-its, sten, papir i forskellige udgaver og tusser. På billedet ses resultatet af en gruppes arbejde med H.C. Andersens forfatterskab.
Samarbejde med lokale skoler (Fane indhold)
Et eksempel på, hvordan vi arbejder uden for klasselokalet er når vi samarbejder med klasser på de lokale folkeskoler som en del af danskundervisningen.
Her ses en 4. klasse, der sammen med der arbejder med sansebaseret skrivning, hvor de har fokus på idégenerering med udgangspunkt i en sanse- og stedbaseret tilgang. Vi igangsætter sanseøvelser og opsøger sammen med eleverne forskellige steder uden for skolen, så eleverne kan få inspiration til at skrive tekster. Her vil du skulle arbejdede med igangsættelse og gennemførelse af skriveundervisningen og afsluttede med at give feedback til eleverne og får selv feedback af klassens dansklærer.
Modellering (Fane indhold)
Vi arbejder med det danske sprog på mange forskellige måder, bl.a. med udvalgte grammatiske fokusområder. Vi arbejder med modellering som en måde at demonstrere, hvordan eleverne kan tilegne sig og fastholde viden.
Billederne viser modellering af en foldebog med fokus på en grammatisk problemstilling. Visuel læring er i fokus, og målet er, at eleverne selv kan lave tilsvarende grammatiske foldebøger.

Dansk om hovedfag møder du fra 1. semester af uddannelsen. Du kommer i praktik på den samme skole ugentligt hele første år, så du hele tiden har mulighed for at reflektere og forbedre din undervisning.
Adgangskrav
Du skal opfylde de generelle adgangskrav til læreruddannelsen samt have bestået Dansk på A-niveau.