Gå til hovedindhold

Fransk

Fransk et af de mest talte sprog i Europa, og ud over selve sproget, lærer du at inspirere dine elever interkulturelt, når du underviser i kultur, samfund og identitet. Gennem forskellige teknologier og en inkluderende tilgang, er du med til at skabe en engagerende og varieret sprogundervisning til elevernes forskellige niveauer.

Kort over frankrig

Overordnet lærer du at planlægge, gennemføre og evaluere sprogundervisning, sprogbrug, sprogindlæring, kultur og samfund, og du er med til at forme fremtidens franskundervisning.

Der er rift om dygtige sprogundervisere i skolen, da sprog også skaber et godt fundament til at skabe kulturforståelse ud over Danmarks grænser. 

I undervisningsfaget lærer du at tilpasse din undervisning til elever på forskellige trin og med forskellige forudsætninger. Du lærer at undervise i tekst, kultur, samfund og identitet både generelt og forhold til det franske sprog med afsæt i dit eget og elevernes sprog og sprogbrug.

Du kommer til at lære om både analoge og digitale undervisningsmaterialer, og du træner løbende at give feedback til eleverne og ikke mindst fastholde motivationen til at lære sprog.

Du vil under uddannelsen være med til at udforske den fransktalende verdens rige kultur gennem grafiske romaner, børnelitteratur, musik, film og andre medier.

Hvert semester arrangerer vi sammen forskellige inspirerende aktiviteter og udflugter for at forbedre dine sproglige kompetencer og din kulturelle forståelse. 

Kick-start med sprogkursus

I undervisningen taler vi fransk, hvilket giver dig en god mulighed for at træne både din forståelse og mundtlige sprogfærdighed på fransk.

Men fortvivl ej, hvis dit sprog er lidt rustent!

For at komme godt i gang starter vi nemlig med et sprogkursus, der hjælper dig med at udvikle dine egne sproglige færdigheder, så du kan blive en sproglig rollemodel for dine elever. 

 

Tablist controls

Adgangskrav

Du skal opfylde de generelle adgangskrav til læreruddannelsen samt have bestået Fransk begynder- eller fortsættersprog B.