Gå til hovedindhold

Fysik / Kemi

I fysik/kemi lærer du at motiverer dine elever til at undre sig og undersøge fænomener fra deres hverdag. 

Du vil opleve varierede arbejdsformer og metoder, der alle tager afsæt i en høj grad af selvbestemmelse. På den måde, er du som studerende selv med til vælge veje at gå inden for de aktuelle temaer, som vi arbejder med. 

 

Studerende med VR briller

Foto fra workshop: Nanoscale Simulations - Undersøgelse på det atomare niveau med VR

Overordnet lærer du at planlægge, gennemføre og evaluere fysik/kemiundervisning i skolen, og et af nøgleordene er medbestemmelse både for dig som studerende og for dine elever i skolen. 

Med udgangspunkt i undersøgelser af temaer fra hverdagen, kommer du til at arbejde med undersøgelsesmetoder, naturfaglige modeller, naturfagligt sprog, perspektivering og teori fra fysik og kemi.

For at styrke elevernes motivation for at lære fysik/kemi vil du lære forskellige metoder, der kan inddrage elevernes medbestemmelse i undervisningen.

Tablist controls

Adgangskrav

Du skal opfylde de generelle adgangskrav til læreruddannelsen samt have bestået Teknikfag A, Bioteknologi A, Biologi B, Fysik B, Kemi B, Naturgeografi B eller Teknologi B.

matematik på en skærm

Endnu mere naturvidenskab?

Hvis du ud over fysik/kemi interesserer dig for matematik, naturfag og teknologi, bør du undersøge om den naturvidenskabelige talentlinje (SCI-TEK) på læreruddannelsen i Vordingborg kunne være noget for dig.