Gå til hovedindhold

Håndværk og design

Er du glad for at arbejde med hænderne og har du mod til at eksperimentere og fordybe dig i håndværksmæssige teknikker?

I håndværk og design er du med til at sikre, at eleverne får oplevelser og erfaringer med værkstedsarbejde i skoletiden, så de selv får mod på mere. 

Designkompas

Designkompas

Overordnet bliver du klædt på til, at planlægge, gennemføre og evaluere undervisning i faget håndværk og design.

Du kommer til at arbejde med forskellige håndværksteknikker, materialer, nye og gamle teknologier, design- og kreativitetsteorier samt den materielle kultur gennem bæredygtighed og innovation.

Vi  træner håndværksmæssige teknikker, hvor træ, tekstil og metal er de primære materialer, og hvor processen fra idé til færdigt produkt er i fokus. Vi har i værkstedet i høj grad fokus på det gode fællesskab, hvor vi deler viden og erfaringer med hinanden.

Du kommer til at arbejde med hænderne, men du lære også at reflektere og sætte aktiviteterne i relation til teori. Der er fokus på at øve og planlægge en varieret undervisning, hvor du er bevidst om formål og læring hos den enkelte elev.

Du kommer til at arbejde: 

  • i spændingsfeltet mellem gamle teknikker med inddragelse af naturens materialer til arbejdet med nyere digitale teknologier
  • med kreativitetsudvikling og at følge dine egne ideer til et færdigt produkt 
  • i fællesskaber med at udvikle undervisningsforløb og udforme instruktionsvideoer.

 

I håndværk og design bliver du virkelig afprøvet på alle dine faglige (både praktiske og teoretiske) kompetencer.

I det hele taget er faget superfedt at undervise i. Man kan invitere eleverne ind i et anderledes klasserum, der også omfavner de bogligt svagere elever. Et rum hvor design, materialer og funktion er i højsædet, og hvor eleverne skal skabe noget. “
Studerende
Læreruddannelsen Absalon
Tablist controls

Adgangskrav

Du skal opfylde de generelle adgangskrav til læreruddannelsen samt have bestået: Teknikfag A - design og produktion eller Teknikfag A - byggeri og energi. Mediefag B, Kulturforståelse B, Billedkunst C eller Design C.