Kristendomskundskab/religion
Religion i verden og i samfundet? Religion i natur og kultur? Religion i den enkeltes liv?
Lær at undervise om religiøse traditioner, religiøs praksis og filosofiske spørgsmål. Faget arbejder med mennesker, begivenheder og ideer.
Religion er ikke kun tekster. Religion kan også undersøges gennem de mange spændende genstande, mennesker har frembragt gennem tiden og bruger den dag i dag. Hvad betyder det for elevers forståelse af religion, at man kan røre ved religion?
Overordnet lærer du at planlægge, gennemføre og evaluere undervisning i kristendomskundskab, religion og filosofi. Undervisning som eleverne møder igennem hele deres skoletid.
Du kommer til at arbejde med religion og filosofi som historiske, sociale og kulturelle fænomener.
Det gør du for eksempel, når du arbejder med kristendom, islam og andre religioner både historisk og nutidigt. Du vil blive introduceret til nye religioner og spirituelle udtryk, men også filosofi og etik, ikke-religiøse livsanskuelser og religionskritik.
Faget kvalificerer dig til at analysere og diskutere stoffet, forberede engagerende og motiverende undervisning samt føre meningsfulde filosofiske samtaler med dine elever helt fra indskoling til udskoling.
På tur til trossamfund (Fane indhold)
Som en del af undervisningen bruger vi lokalområdet og kigger efter tegn på religion. Vi besøger religiøse bygninger, museer, kirkegårde og taler med mennesker om deres verdenssyn.
Filosofi for børn og unge (Fane indhold)
Vi fører filosofiske samtaler og afprøver filosofiske øvelser, som du kan lave med dine elever. Emnerne kan spænde vidt: Hvad er ondskab? Menneskets forhold til naturen. Er det forkert at lyve? Hvad betyder det for elever at få lov til at samtale om etiske spørgsmål og almenmenneskelige forhold?
Rør en religion (Fane indhold)
Religion er ikke kun tekster. Vi undersøger også religion gennem genstande, som mennesker har fundet og brugt gennem tiden og bruger den dag i dag. Hvad betyder det for elevers forståelse af religion, at man kan røre ved religion?
Adgangskrav
Du skal opfylde de generelle adgangskrav til læreruddannelsen samt have bestået Filosofi B, Historie B, Idéhistorie B, Kulturforståelse B, Psykologi B, Religion B, Samfundsfag B eller Samtidshistorie B.