Musik
Vil du åbne musikalske verdener for elever? Vil du stå for skolens kor, valghold, morgensang og musicals?
Som musiklærer vil du ud over ovenstående også blive en vigtig kulturbærer for din skole med musikken. Du arbejder nemlig med at lære børn at synge, spille, danse, komponere, improvisere og forstå musik på forskellige niveauer.
Når du læser musik, kommer du til at arbejde med mange aspekter i musik: sang, spil, skabe musik, musik og IT, dans og bevægelse, leg, performance etc.
Du får udviklet egne færdigheder og kompetencer, og du lærer samtidig at sætte det ind en undervisningskontekst – altså rollen som musiklærer.
Musik er primært et praktisk fag: Vi er meget på gulvet, og vi reflekterer over, hvad vi gør, når vi sætter det i forhold til den teori vi har læst på. Du lærer at tilrettelægge en alsidig musikundervisning, hvor du er bevidst om formål og læring.
Du kommer til at:
- arbejde med musik fra middelalder til pop
- spille instrumenter fra pop-rockbandet såvel som ukulele, boomwhackers mv.
- lede fællessang, sammenspil, kor, leg, bevægelse m.m.
- lave dine egne arrangementer
- bruge læringsrum uden for campus, når vi fx besøger museer og andre institutioner fx musikkonservatoriet.
På læreruddannelsen bliver du en del af et aktivt musikmiljø, som spiller til fællessang, dans i dagligdagen, studiestart etc.
Musikledelse (Fane indhold)
Musikledelse er centralt i musik. Her lærer du at lede fx sammenspil, fællessang, kor og musiklytning. Du lærer at indstudere musik, vejlede og inspirere elever. Som en del af undervisningen samarbejdes med skoler om at styrke dine musikfaglige kompetencer, fx i form af besøg i klasser, på skoler og besøg af gæsteundervisere.
Lær at spille (Fane indhold)
Når du læser musik, skal du omkring en masse instrumenter. I rotation lærer du at spille sammen med andre på trommer, bas, guitar/ukulele, klaver/keyboard og sang. Derudover lærer du at betjene det tekniske udstyr i musik – og kan indgå i lærerbandet til julefrokosten på din skole.
Skab din egen musik (Fane indhold)
I musik arbejder vi meget med leg, bevægelse og fantasi. Her er det skabende i centrum – dvs. at de deltagende finder på melodier, rytmer, bevægelser, lege og meget andet. Her kommer musikken ikke udefra - men fra jer – og eleverne: ideer, tanker og indfald.
Endnu mere musik?
På Absalon i Roskilde kan du vælge at læse til lærer med en særlig musikprofil, så du får musik på alle 4 år af uddannelsen.
Profilen er en fantastisk mulighed for at få en stærk lærerprofil fyldt med musik igennem hele din studietid.
Adgangskrav
Du skal opfylde de generelle adgangskrav til læreruddannelsen samt have bestået Musik på B-niveau.