Gå til hovedindhold

Naturvidenskabelig talentlinje

For dig, der drømmer om at uddanne fremtidens Niels Bohr eller Inge Lehmann

SCI-TEK er for dig, som er vild med matematik, naturfag og teknologi, og som gerne lægger en ekstraordinær indsats i det, du brænder for.

SCI-TEK er for dig, der ønsker at formidle såvel naturens som menneskehedens vidundere til fremtidens elever, og som ser en spændende professionel udfordring i at identificere og opdyrke elevernes talenter. 

Hvorfor søge om at komme på talentlinjen SCI-TEK?

SCI-TEK stiller større krav til dig som studerende, men profilen giver også nogle ekstraordinære muligheder under og efter din uddannelse:

  • Du får ’Talentvejleder-uddannelsen’ i samarbejde med ASTRA - det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed
  • Du får mulighed for at komme på spændende studieture og være med til at arrangere og komme på science camps
  • Du får godskrevet de ekstraordinære studieelementer på dit eksamensbevis
  • Du opnår ’udmærkelse’ på eksamensbeviset, hvis du gennemfører alle talentlinjens elementer og afslutter hele uddannelsen på normeret tid
  • Og ikke mindst får du en særdeles eftertragtet lærerprofil, som næsten giver dig garanti for et job, så snart du er færdig med uddannelsen.

Har du med højt fagligt niveau inden for uddannelsens normerede studietid gennemført alle aktiviteter på talentforløbet, herunder bestået prøven i portefølje på 7. semester, vil du få anført:

  1. Udmærkelse på eksamensbeviset
  2. Anerkendelse af ekstra-curriculære aktiviteter på eksamensbeviset
  3. Talentforløb med ekstra ECTS-point (European Credit Transfer System) på eksamensbeviset.

Erik Juel Jensen

På Absalon lærer vi meget om sammenhænge. Hvordan er verden bygget op, og på studiet arbejder vi selv med at finde ud af det. Den fremtidige undervisning i folkeskolen bliver i høj grad præget af, at eleverne selv skal tænke, stille spørgsmål etc. I dag er eleverne vant til at udfylde opgaveark, og når det er gjort, tror man, at man har lært noget. Men når man går hjem fra skole, har man allerede glemt det, man troede, man lærte.

Foto af Erik

Kontakt