Gå til hovedindhold

Planteproteiner

Proteiner består af aminosyrer. Og proteinerne er dem, der får kroppen til at fungere – og uden kød er nogle af aminosyrerne sværere at få fat på. Derfor skal vi tænke mere over vores proteinindtag, jo mere grønt vi spiser. Bliv klogere på planteproteiner i denne podcast.

De plantebaserede fødevarer er kommet for at blive, og i dag vælger stadigt flere at skifte hakkebøffen ud med grøntsagerne. Men når vi går fra de animalske produkter til de plantebaserede, så skal vi huske at få alle de rigtige aminosyrer med.

Proteiner består af aminosyrer. Og proteinerne er dem, der får kroppen til at fungere – og uden kød er nogle af aminosyrerne sværere at få fat på. Derfor skal vi tænke mere over vores proteinindtag, jo mere grønt vi spiser.

Det er temaet i denne udgave af Sund Viden, hvor chefkonsulent Anette Kamuk taler med Margit Annie Dall Aaslyng, der er docent ved Ernæring- og sundhedsuddannelsen på Absalon.

Lyt med her:

Gå på opdagelse i Absalons podcastunivers

Få faglig viden og inspiration direkte i øregangene, når og hvor du vil; på cyklen, i bilen, på løbeturen eller mens du vasker op.

Find alle vores podcasts her.