Gå til hovedindhold

Find uddannelser, moduler og kurser

Diplomuddannelsen i bioteknologi, procesteknologi og kemi er for dig, der gerne vil have ny viden om de metoder og den praksis, som benyttes inden for produktion og fermentering af fx lægemiddel, enzymer og anden bioteknologiske produkter, herunder kendskab til de systemer og apparater, der anvendes i procesindustrien.

Flere steder
Diplomuddannelse

Uddannelsen giver dig forudsætninger for at deltage, når der skal udvikles og driftes automatiske anlæg i industrien.

Flere steder
Diplomuddannelse

Vil du arbejde med ledelse inden for produktions- eller projektsammenhænge eller drømmer du om at være rådgiver eller konsulent?,

Med Akademiuddannelsen i Innovation, produkt og produktion får du en spændende og specialiseret videreuddannelse, der kombinerer teoretisk viden med praktiske færdigheder.

Uddannelsen fokuserer på tre nøgleområder: Innovation, produktoptimering, produktudvikling, der giver dig en bred vifte af kompetencer og gør dig i stand til at navigere i komplekse udfordringer inden for kvalitet, teknik og miljø i en virksomhed eller kommune.

Flere steder
Diplomuddannelse
-

Værdikæden i praksis

Ønsker du indsigt i, hvordan din virksomhed eller organisation gennem værdikæden og forsyningskæden kan arbejde med innovation, produktudvikling og produkt og finde muligheder for optimering.

Med modulet bliver du klædt på til at forstå betydningen af koordination og organisering af opgaverne i værdikæden og i forsyningskæden og med det afsæt udvikle og optimere forretningsgangene i administrative og produktionsprocesser.

Campus Kalundborg
Modul
-

Projektledelse

Er du klar til at tage styringen og drive små og mellemstore projekter? Dette modul giver dig ikke kun redskaberne, men også evnen til at kommunikere og motivere interessenter fra flere forskellige arbejdssammenhænge, så du kan gennemføre og afslutte projekter til den rette tid.

Campus Kalundborg
Modul
-

Bioorganisk kemi

Bioorganisk kemi (biokemi) giver viden og forståelse om bioorganiske begreber, biomolekyler, deres funktion og opbygning samt deres anvendelse, hvilket er grundlæggende for arbejdet i det bio- og procesteknologiske fagområde.

Modulet beskæftiger sig med grundlæggende bioorganiske stofgrupper (nukleinsyrer, proteiner, lipider, kulhydrater) og deres biologiske funktion samt med isomeri-forhold og metabolisme.
Der fokuseres på modulet i sammenhængen mellem de teoretiske forhold og praktiske situationer, hvor bioorganisk kemi kommer i anvendelse.

Den studerende vil blandt andet tilegne sig værktøjer til at kunne udføre beregninger inden for enzymkinetik og energiomsætning i levende celler samt vælge og begrunde relevant bioorganiske løsninger til praksisnære problemstillinger.

Campus Kalundborg
Modul
-

Regulering

Regulering er modulet for dig, der ønsker at tilegne sig ny viden om udviklingen inden for regulering og optimering af procesanlæg. Desuden bliver du klædt på til at kunne rådgive om forskellige reguleringsmuligheder.

På dette modul vil du lære om forskellige reguleringsprincipper og optimeringsmetoder og blive i stand til at kunne gennemføre, analysere og dokumentere effekten af en given optimering. Du vil lære om de nye trends i industrien og få en forståelse for, hvad den udvikling betyder for automatisering af procesanlæg.

Campus Kalundborg
Modul
-

Objektorienteret Scada

Dette modul er for dig, der ønsker at blive klogere på SCADA-implementering med udgangspunkt i en eller flere SCADA-platforme.

Campus Kalundborg
Modul
-

Afgangsprojekt

Afgangsprojektet afslutter uddannelsen, og med afgangsprojektet har du ret til titlen TD Bioteknologi, procesteknologi og kemi.

Afgangsprojektet danner afslutningen på den teknologiske diplomuddannelse i bioteknologi, procesteknologi og kemi

Afgangsprojektet skal afspejle uddannelsens formål og indhold samt dokumentere, at uddannelsens formål er opnået. Fokus er således på analyse, refleksion, vurdering og håndtering af laboratorieteknologiske og procesteknologiske problemer gennem anvendelse af relevante teorier, metoder og forskningsresultater.

Campus Kalundborg
Modul
-

Styring og regulering

Med dette modul vil du blive klædt på til arbejdsprocesserne ved anvendelsen af PLC systemer på mindre automatiske enheder, herunder programmerings og styringsdesign til automationsanlæg. Samt reguleringsprincipper og industriel kommunikation.

Campus Kalundborg
Modul
-

Almen kemi

Almen kemi er en forudsætning, når der arbejdes med problemstillinger i forbindelse med analysearbejde og produktion inden for det bio- og procesteknologiske område. Derfor er dette modul vigtigt for alle, der arbejder indenfor denne branche.

Modulet beskæftiger sig med udvalgte grundlæggende fysisk-kemiske elementer: reaktionskinetik, termodynamik, aktivitet og elektrokemi. Der fokuseres på anvendelse af teoretiske beregninger på praktiske problemstillinger, hvor de fysisk-kemiske begreber kommer i anvendelse.

Der fokuseres på anvendelse af teoretiske beregninger på praktiske problemstillinger, hvor de fysisk-kemiske begreber kommer i anvendelse.

Efter modulet vil den studerende blandt andet have kompetencerne til at:

Anvende relevante fysiske og kemiske begreber til beregning af resultater fra analytisk eller andet eksperimentelt arbejde samt samarbejde med andre kan bidrage med en fysisk-kemisk tilgang til løsningsforslag.

Campus Kalundborg
Modul
-

Drift og vedligehold

Dette modul er for dig, der ønsker mere viden omkring drift og vedligehold af automatiske anlæg.

Campus Kalundborg
Modul
-

Proteinoprensning

Modulet Proteinoprensning består af en teoretisk del, hvor teorien bag de anvendte metoder gennemgås, og en praktisk del, hvor et bestemt protein oprenses ved hjælp af metoderne. Dette giver den studerende viden og kompetencer, de kan tage direkte med ud på deres arbejdsplads i den bioteknologiske branche.

De anvendte metoder omfatter fraktionering af cellebestanddele ved centrifugering og proteinfraktionering ved hjælp af fældning, ionbytningskromatografi og gelfiltreringskromatografi.

Endvidere vil deltagerne komme til at udføre fotometriske bestemmelser af proteinindhold og enzymaktiviteter. Renheden af det oprensede protein og dets molvægt bestemmes ved hjælp af gelelektroforese.

Efter endt modul vil den studerende have tilegnet sig viden og kompetencer til at håndtere og anvende kvantitative bestemmelser af proteinindhold og enzym- aktivitet samt selvstændigt planlægge og gennemføre en sekvens af proteinoprensningsoperationer og kvantificeringsmetoder.

Campus Kalundborg
Modul