Gå til hovedindhold

10 gode råd om ledelse – til kongen fra Absalon

Danmark har fået en konge. Og selvom Kong Frederik 10. har haft god tid til at forberede sig, får han brug for støtte, lød fra kongen selv. Diplomuddannelsen i ledelse på Professionshøjskolen Absalon har derfor udformet 10 gode råd – om ledelse til Kong Frederik fra Absalon.

Af Trine Nebel, adjunkt og ledelsesretoriker, Professionshøjskolen Absalon

Kære Hans Majestæt Kong Frederik 10.

Stort tillykke med kroningen søndag den 14. januar, en dag, der må have været længe imødeset af De og Hendes Majestæt Dronning Mary. Selvom De som kronprins og Frømand kender alt til at tage ansvar, stille Dem frem og udstikke en kurs, så må den bratte overgang til konge alligevel føles som lidt af en mundfuld. Heldigvis kan man forestille sig, at De har kloge mennesker bag Dem, som guider Dem og rådgiver Dem. Også Professionshøjskolen Absalon stiller sig til Deres rådighed med støtte og råd.

Kong Frederik

Foto: Dennis Stenild, Kongehuset

Biskop Absalon havde været stolt

Det giver nok sig selv, men vores Professionshøjskole, der ligger fordelt ud over Region Sjælland, er opkaldt efter Biskop Absalon, en forgangsperson i danmarkshistorien, men i særdeleshed den sjællandske historie. Sjælland, der som helhed ofte reduceres til et område udenfor København, men som har så meget mere at byde på.

Det var tilbage i 2017, at vi valgte at skifte navn og opkalde os efter biskoppen, og det gjorde vi, fordi Biskop Absalon i sin tid blev opfattet som visionær, handlekraftig og jordnær. Værdier, vi ser som essentielle for vores skole.

”Leder” værende nøgleordet her – for det er nu det, De og Deres dronning for alvor skal være. Vi på Professionshøjskolen Absalon, der dagligt beskæftiger os med at uddanne ledere ‘af i morgen’, som De selv ville sige, kan forsikre Dem om, at De, Hans Majestæt Kong Frederik, befinder Dem i et forløb med netop livslang læring.
Trine Nebel

10 gode råd om ledelse

Som lovet kommer her Professionshøjskolen Absalons 10 gode råd om ledelse til Dem, alle med udgangspunkt i enten vores obligatoriske grundmoduler eller vores valgfag. Skulle De ved endt læsning være interesseret, kan vi forsikre Dem om, at der er to ledige studiepladser – én til Dem og én til Hendes Majestæt Dronning Mary – hos Professionshøjskolen Absalon. Uddannelsesudgiften er på husets regning.

De 10 gode råd om ledelse

En konge i maven

Ovenstående 10 råd er ment til Danmarks nye konge, Hans Majestæt Kong Frederik den 10. Men måske går du også med en konge – eller ”bare” en leder i maven?

På Professionshøjskolen Absalon ved vi, at morgendagens ledelse er svær og foranderlig, særligt på bagkant af de senere års omvæltninger på arbejdsmarkedet, der blandt andet tæller hjemmearbejde og kunstig intelligens og manglen på hænder.

At lede en arbejdsplads kan sommetider være en lige så kompleks opgave som at regere et land – derfor er videreuddannelse og livslang læring vigtig, hvis du som kongen vil være leder ‘af i morgen’. Det vigtigste, du kan gøre, er at tage inspiration fra Danmarks nye konge – og søge al den hjælp og støtte, du kan få. På Absalon.

Drømmer du om at blive leder eller er du det allerede og har brug for at blive klædt bedre på til rollen?

Vores diplomuddannelser i ledelse er skabt til at opfylde netop dine ambitioner. Uanset hvor du er på din rejse, har vi de rette moduler til at styrke dine ledelsesfærdigheder. Lad os hjælpe dig med at nå dit fulde potentiale som leder.

Du kan vælge at tage Diplomuddannelsen i Ledelse eller et af vores skræddersyede moduler.

Teamledelse

Flere opgaver skal løses i teams og netværk enten inden for eller på tværs af organisationen. Dermed skabes nye samarbejdsformer, som stiller krav om andre ledelses- og styringsformer, der kan håndtere at ledere såvel som medarbejdere påtager sig ledelsesmæssige opgaver i organisationen. Teorierne kan bruges både i forhold til ad hoc og faste teams, der ønsker at styrke samarbejde og relationer, og til alle typer af teams, hvad enten det drejer sig om teams med samme faglighed, teams der går på tværs af faggrupper eller ledelsesgrupper.

Strategisk ledelse

På modulet vil du som leder lære at anvende den præsenterede teori i dit arbejde med strategiske processer. Derudover vil du udvikle dine evner, så du kan bidrage til og gennemføre strategiske processer i egen organisation, og i den forbindelse kunne initiere og lede strategiske processer med henblik på udvikling og fornyelse. I undervisningen ser vi på din ledelsespraksis, og her anskuer vi din ledelsespraksis og beslutninger fra forskellige perspektiver, for at se på hvilken betydning dine beslutninger kan have for din egen ledelsespraksis.