Del

Persondatabeskyttelse og cookies

Persondatabeskyttelse

Professionshøjskolen Absalon behandler hver dag oplysninger om et stort antal studerende, ansatte, deltagere i projekter m.fl. Vi følger derfor lovgivningen om databeskyttelse, som skal sikre, at persondata ikke misbruges, og at de omfattede personer ved, hvem der behandler oplysninger om dem - og til hvilke formål.

Databeskyttelsesrådgiver

Professionshøjskolen Absalon har en databeskyttelsesrådgiver (DPO), som rådgiver ansatte og studerende om lovgivning og regler for databeskyttelse.

Du kan kontakte Professionshøjskolen Absalons databeskyttelsesrådgiver:
Morten Eeg Ejrnæs Nielsen via e-mail gdpr@pha.dk eller telefon  9351 1380, hvis du har spørgsmål til, hvordan vi behandler dine personlige oplysninger.

Privatlivspolitik

Professionshøjskolen Absalon behandler og registrerer oplysninger om personer, som kommer i kontakt med skolen bl.a. som ansat, studerende, ansøger, deltager i forskningsprojekter eller konferencer - eller blot som abonnent på vores nyhedsbrev.

Anvendte paragraffer

Efter reglerne i databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven skal Professionshøjskolen Absalon som dataansvarlig informere de registrerede personer om deres rettigheder i forbindelse med behandlingen af personoplysningerne.

Professionshøjskolen Absalon registrerer og behandler personoplysninger med hjemmel i databeskyttelsesforordningen, særligt artikel 6, artikel 9 og artikel 10. Persondata i forskningsprojekter registreres med hjemmel i databeskyttelsesloven § 10.

Behandling og opbevaring

Professionshøjskolen Absalon behandler persondata fortroligt. 

Læse mere om hvordan vi behandler dine persondata hvis du er:

Videregivelse af oplysninger

Oplysningerne vil ikke blive videregivet til andre uden den registrerede bliver informeret herom, medmindre skolen er forpligtet til at videregive oplysningerne til andre offentlige myndigheder.

Indsigtsret

Generelt kan registrerede personer når som helst rette henvendelse til Professionshøjskolen Absalon med henblik på at få kopi af de oplysninger, som findes i Professionshøjskolen Absalons systemer. 

Berigtigelse af oplysninger

Hvis den registrerede person mener, at der er registreret forkerte oplysninger, kan man bede Professionshøjskolen Absalon om at berigtige oplysningerne. Det vil sige, at Professionshøjskolen Absalon retter oplysningerne eller noterer, at oplysningerne er forkerte og registrerer de rigtige oplysninger.

Den registrerede person har krav på, at den dataansvarlige ser bort fra oplysningerne indtil det er afgjort, hvilke oplysninger, der er rigtige. Registrerede personer har også krav på, at Professionshøjskolen Absalon ikke bruger oplysningerne, hvis der ikke længere er behov for dem.

Indsigelse

Registrerede personer har ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af deres oplysninger.

Samtykke

Hvis Professionshøjskolen Absalon har indhentet et samtykke fra den registrerede person til at behandle oplysningerne, vil den registrerede til enhver tid kunne tilbagekalde samtykket. Professionshøjskolen Absalon kan derfor ikke fortsætte med at behandle oplysningerne efter samtykket er trukket tilbage.

Klage til Datatilsynet

Registrerede personer kan klage over behandlingen af oplysningerne til Datatilsynet dt@datatilsynet.dk.

Cookies på phabsalon.dk

Hvad er en cookie?

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din webbrowser. Den gør det muligt at sende specifikke informationer til din computer.

En cookie kan indeholde tekst, tal eller f.eks. en dato, men der er ingen personlige oplysninger gemt i en cookie. Den er ikke et program, og den kan ikke indeholde eller overføre en virus.

Cookies slettes som oftest automatisk fra browseren, når den lukkes (såkaldte session-cookies). Cookies kan dog også indstilles med et udløbstidspunkt, så data eksisterer i en kortere eller længere periode (persistent cookies). Persistent cookies gemmes typisk på harddisken.

Desuden skelner man normalt mellem førstepartscookies og tredjepartscookies. Førstepartscookies afsættes af den side, som brugeren besøger. Tredjepartscookies afsættes af en tredjepart, som har elementer indlejret på den side, som brugeren besøger

Brug af Cookies på phabsalon.dk

På phabsalon.dk bruger vi primært cookies til

  • Trafikmåling med Google Analytics. Dette gøres bl.a. for at dokumentere antal besøgende og for at kunne forbedre din brugeroplevelse på vores side.
  • Målrettet annoncering med Google Adwords og Facebook. Dette gøres, så du modtager annoncer, der er så relevante for dig som muligt.

Når du besøger phabsalon.dk, installerer vi derfor automatisk en eller flere cookies på din enhed (PC,bærbare computer, tablet eller smartphone mv.).

Hvordan fjerner jeg cookies?

Du kan altid fjerne uønskede cookies i din browsers internetindstillinger.

Besøg http://minecookies.org/cookiehandtering for vejledninger i hvorledes cookies slettes I forskellige browsere.

Cookie fra Google Analytics

På phabsalon.dk benytter vi  Google Analytics for at analysere, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. De oplysninger, som cookien indsamler om din brug (trafikdata, herunder din IP-adresse), sendes til og gemmes på Googles servere i USA. Google bruger oplysningerne til at evaluere din brug af webstedet, udarbejde rapporter om aktiviteten på webstedet og yde andre tjenester i tilknytning til aktiviteten på webstedet og brugen af internettet. Google kan også videregive oplysningerne til tredjemand, hvis loven kræver det, eller hvis tredjemand behandler oplysningerne på Googles vegne.

Google Analytics sætter to typer cookies:

  • En persistent cookie, der viser, om brugeren er tilbagevendende, hvor brugeren kommer fra, hvilken søgemaskine der er brugt, keywords, etc.
  • Sessionscookies, som bruges til at vise, hvornår og hvor længe en bruger er på sitet. Sessionscookies udløber efter hver session, det vil sige, når du lukker din fane eller browser. Google sammenkører ikke din IP-adresse med andre oplysninger, Google ligger inde med.

Læs mere om Google Analytics brug af cookies.

Hvis du ikke ønsker, at dit besøg skal registreres af Google Analytics, kan du benytte dig af Googles Opt-Out Browser Add-on.  Google Analytics opt-out Browser Add-on

Cxense Display