Gå til hovedindhold

Uddannelsesforløb Magiske lege- og læringsmiljøer i daginstitutionen

Absalon har i et samarbejde med Pædagogisk Indretning fornøjelsen af at kunne tilbyde et spændende forløb med fokus på magiske lege- og læringsmiljøer, hvor der er plads til, at alle børn og voksne kan udvikle sig gennem legen.

Legen og kreative læringsmiljøer er fundamentet i arbejdet med den pædagogiske læreplan. Gennem legen udforsker og undersøger børn deres livsverden, hvorfor legen har en stor betydning i forhold til at tænke den ind i organiseringen af hverdagen.

Absalon har i 2019-2020 gennemført et forskningsprojekt Magien ind i dagtilbuddetFormålet var at udvikle dragende holistiske læringsmiljøer, der favner alle læreplanens temaer sammen med børnene. 

Viden fra dette forskningsprojekt udbyder vi nu som forskellige læringsforløb … i et samarbejde med Louise Friis - RUM I RUM (tidl. partner i Friis&Clemme) , som er kendt for deres design af kreative fysiske læringsmiljøer. Vi tilbyder tre forskellige forløb – den lille pakke til den store pakke. Forløbene kan tages særskilt og uafhængigt af hinanden, men kan også kobles.

Resultatet er blevet fantastisk! Huset er blevet en helhed, hvor farver og fantasifuld udsmykning binder hele institutionen sammen. Legemøblerne er smukke og inspirerende at se på og understøtter i høj grad børnenes leg og udvikling. Der er blevet set på mulighederne i vores nye hus, og hver en krog er blevet udnyttet, så børnene kan lege uforstyrret i små grupper i hele huset. Alt i alt et fantastisk resultat på baggrund af et frugtbart samarbejde.
Christian Nesgaard
Pædagogisk Leder, Børnehuset Mundi, Vanløse
Det er magisk! Alt er designet og skabt præcis til vores rum. Det er lige ind i vores ånd, hvem vi er, vores historie og det vi gerne vil med vores pædagogik.
Tanja Kjærskov
Souschef, Børnehuset Haarby

Uddannelsespakker