Gå til hovedindhold

Uddannelsesforløb Den pædagogiske læreplan og udvikling af læringsmiljøer

Er du leder, fagligt fyrtårn, pædagog, pædagogisk assistent, medhjælper i dagtilbud eller kommer du fra dagplejen, og brænder du for at fordybe dig i dine faglige interesser og få ny viden, som du kan bruge i din hverdag?

Ét af de vigtige formål med de danske dagtilbud er, at de skal understøtte alle børns trivsel, udvikling, læring og dannelse. Det kan de kun, hvis kvaliteten i læringsmiljøerne er høj nok. En landsdækkende undersøgelse af kvalitet på dagtilbudsområdet 0 til 2år (EVA 2023) viser, at kun hver tiende daginstitution og dagpleje vurderes til at have 'god' kvalitet i de pædagogiske læringsmiljøer, og at det pædagogiske læringsmiljø i størstedelen af daginstitutionerne og dagplejerne vurderes til at være af 'tilstrækkelig' og 'utilstrækkelig' kvalitet. 

Undersøgelsens overordnede fund peger på, at der er et fortsat behov for at udvikle kvaliteten i de pædagogiske læringsmiljøer, så flere daginstitutioner og dagplejere tilbyder læringsmiljøer, der forventeligt kan understøtte trivsel, læring, udvikling og dannelse hos alle børn.

Absalon har udarbejdet en række uddannelsesforløb med fokus på kvaliteten i læringsmiljøerne. Som pædagogisk personale i en vuggestue, børnehave eller dagpleje spiller I en stor rolle, og derfor er det af stor vigtighed, at I har et godt fagligt fundament.

Læringsforløb

Absalon tilbyder mange forskelligartede læringsforløb. Forløb der kan rekvireres og udvikles i et samarbejde, forløb der er åbne tilbud, forløb der ligger i praksis, hvor vi sammen med børnene lærer, hvad kvalitet er, forløb hvor I som personalegruppe sammen får mulighed for refleksion og fordybelse og mange flere.

Nogen af mulighederne kan du finde herunder. Hvis du ikke finder det, du søger, så tag kontakt til en af vores konsulenter.

Skræddersyede forløb