Det pædagogiske arbejde i social - og specialpædagogiske område kræver solid viden og kompetencer til at arbejde med metoder, tilgange og indsatser, der understøtter pædagogisk faglighed i komplekse kontekster i arbejdet med mennesker med komplekse udfordringer.
I det pædagogiske arbejde med mennesker i udsatte positioner, så som mennesker med funktionsnedsættelse, mennesker med psykisk sårbarhed samt anbragte børn og unge, er der brug for særlige rammer og støtte, målrettet medborgerskab, deltagelse og resiliens – dette for at understøtte et liv,der er båret af livskvalitet, selvbestemmelse og deltagelse i sociale fællesskaber.
Særlig stærkt fokus er på pædagogisk faglig kvalitet, hvor den enkelte borger er i centrum, og hvor der arbejdes med pædagogisk faglig kvalitet med afsæt i en recoverytilgang. Dertil kommer fokus på rehabilitering som en helhedsorienteret indsats, der kalder på videnbaserede indsatser og “lovende praksis”.
Gratis kompetenceudvikling af medarbejdere på specialiserede sociale tilbud
Arbejder du fx på et botilbud, et opholdssted eller en døgninstitution, og ønsker du efteruddannelse – eller drømmer du om at blive uddannet pædagog? Så har du nu muligheden for at få deltagergebyret betalt via midler fra Social- og Boligstyrelsen.