Arbejder du fx på et botilbud, et opholdssted eller en døgninstitution, og ønsker du efteruddannelse – eller drømmer du om at blive uddannet pædagog? Så har du nu muligheden for at få deltagergebyret betalt via midler fra Social- og Boligstyrelsen.
Gratis minikonference: Faglighed og kompetenceudvikling for medarbejdere på specialiserede sociale tilbud
Udover oplæg om professionalisering og specialisering, introducerer vi på konferencen også rammerne for brug af midlerne, og i samarbejde drøfter vi hvilke behov og muligheder der er for at lave relevant efteruddannelse for medarbejdere på de specialiserede sociale tilbud.
FAQ
-
Social- og Boligstyrelsen har afsat midler til uddannelse og efteruddannelse af personale på det specialiserede socialområde i årene 2024 - 2028.
Det betyder at du kan få din deltagerbetaling dækket til udvalgte uddannelser og efteruddannelsestilbud, hvis du arbejder indenfor det specialiserede socialområde, f.eks. i:- et botilbud
- et opholdssted
- en døgninstitution
- et aktiveringstilbud
... eller andre former for tilbud, hvor du hjælper børn, unge og voksne med komplekse behov
-
Du tilmelder dig via linket til tilmelding under beskrivelsen af det enkelte kursus/modul.
Inden tilmelding skal du udfylde denne blanket, som skal uploades sammen med din tilmelding i nemStudie.
Du skal oplyse din arbejdsgivers EAN-nummer eller CVR-nr., selvom du kan få deltagerbetalingen dækket -
Vi tilbyder 12 gratis pladser til hver modul/kursus. Pladserne tildeles efter først-til-mølle-princippet. Du modtager besked om optagelse umiddelbart efter tilmeldingsfristens udløb. Hvis ikke vi kan tilbyde dig en gratis plads, vil du blive kontaktet.
Kurser og moduler med gratis pladser
Der er 12 gratis pladser pr. kursus/modul. Pladserne tildeles efter først-til-mølle-princippet.
Kursus
Udendørspædagogik på specialområdet med natur, have og dyr som ramme for udvikling af læring, kontakt og trivsel
Vil du også kvalificere dig til en pædagogisk praksis i uderummet med særlig fokus på natur, have og dyr - indsatser, der fremmer deltagelse, læring og trivsel for din målgruppe
Skræddersyede uddannelsesforløb
Udover at medarbejdere gratis kan deltage på de åbne udbud, er der mulighed for at skræddersy og tilpasse efteruddannelsesforløb for specialiserede tilbud, der har til formål at give medarbejderne et fagligt løft inden for pædagogfaget generelt.
Der er også mulighed for kurser, der har til formål at specialisere medarbejderne inden for relevante pædagogiske temaer, ligesom der kan gives støtte til hele uddannelsesforløb.
Vi kan således skræddersy:
- Efteruddannelsesforløb
- Kompetenceafklaringsforløb
- Netværksaktiviteter
- Temadage
Kontakt en af vores konsulent og hør om mulighederne.
Kursus
Brugerperspektiver, selvbestemmelse og ressourceorienterede tilgange
Vil du styrke dine kompetencer i arbejdet med brugerperspektiv og ressourceorienterede tilgange i pædagogisk arbejde?
Diplommodul
Neuropsykologi og neuropædagogik
Det pædagogiske arbejde på sociale tilbud kræver en solid viden og stærke kompetencer inden for metoder, tilgange og indsatser, der understøtter pædagogisk faglighed i komplekse kontekster.
Dette modul er udarbejdet til at give dig de nødvendige redskaber til at arbejde effektivt med mennesker med komplekse udfordringer, og hvordan de kan understøttes til et liv, der er båret af livskvalitet, selvbestemmelse og deltagelse i sociale fællesskaber.
Diplommodul
Specialpædagogik i samtiden
Som fagprofessionel på specialiserede sociale tilbud er der brug for dyb viden og forståelse for kerneopgaven i arbejdet. Dette modul giver indsigt i de organisatoriske, formelle og samfundsmæssige betingelser, der er nødvendige for at arbejde målrettet med kerneopgaven.
Diplommodul
Socialkognitive udviklingsforstyrrelser
Ønsker du at få bedre kendskab til forskellige former for udviklingsforstyrrelser?
Dette modul giver viden og kendskab til kognitive udviklingsforstyrrelser, fx autismespektrumforstyrrelse og ADHD, og hvordan disse påvirker individets muligheder for udvikling og trivsel.
Diplommodul
Psykosocial rehabilitering
Få viden, færdigheder og kompetencer til at forstå rehabiliterings- og habiliteringsbegreberne i forhold til personer, der har psykiske, fysiske eller sociale funktionsnedsættelser eller vanskeligheder.
På modulet er der også fokus på det velfungerende borgersamarbejde i den psykosociale rehabilitering.
Diplommodul
Kollegial vejledning
Stærk faglighed og vedvarende faglig udvikling kalder på en samarbejdskultur, der er båret af kollegialt samarbejde, hvor de fagprofessionelle både systematisk og ad hoc giver hinanden feedback og faglig sparring.
Dette modul understøtter arbejdet på specialiserede sociale tilbud, hvor grundlaget for arbejdet i komplekse sammenhænge med komplekse dilemmaer er, at alle indgår i et organisatorisk fællesskab.
Kursus
Traumebevidst tilgang (TBT) - i psykosociale indsatser med voksne i udsatte og sårbare positioner
Arbejder du med sårbare unge og voksne, der lever med traumer? På dette modul kan du styrke dine faglige kompetencer inden for traumebevidst tilgang. Få dybere viden om traumer, symptomer og mestringsstrategier. Bliv kvalificeret til at anvende TBT i din praksis!
For kommuner og institutioner
Rekvireret pædagoguddannelse på deltid
Vi tilbyder 35 gratis pladser til det udbud, som vore samarbejdspartnere i regionen og kommunerne tilsammen vælger at rekvirere.
Læs mere her: