Uddannelsens opbygning
Diplomuddannelsen i ledelse er opbygget i moduler, hvor hvert modul udgør en afgrænset enhed, der kan studeres selvstændigt. For at gennemføre en hel diplomuddannelse skal du gennemføre 6 moduler: tre obligatoriske moduler, tre valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt.
De obligatoriske moduler er hver på 10 ECTS -point, mens alle valgmoduler er på 5 ECTS-point. Afgangsprojektet, der afslutter uddannelsen som en syntese af de foregående moduler, er på 15 ECTS-point
Uanset hvilken retning, du ønsker på din diplomuddannelse, skal de tre nedenstående obligatoriske moduler indgå i en fuld diplomuddannelse.
For at få mest muligt ud af netværket anbefaler vi, at du starter på modulet Det personlige lederskab og forandring og fortsætter gennem uddannelsen uden pauser.
Der er dog ingen fastlagt rækkefølge for afvikling af modulerne, bortset fra, at afgangsprojektet afslutter uddannelsen.
Obligatoriske moduler: 1.-3. semester
Valgmoduler
-
Se her en oversigt over hvornår vi udbyder valgmodulet tæt på dig
- Faglig ledelse, evalueringskultur og kvalitetsudvikling i dagtilbud
- Faglig ledelse, organisering og udvikling af læringsmiljøer i dagtilbud med udgangspunkt i den styrkede pædagogiske læreplan
- Kommunikation og organisation
- Forandringsledelse
- Ledelse af digital transformation
- Ledelse af implementering
- Ledelse i relationel kompleksitet
- Ledelse og bæredygtighed
- Ledelse og kompetenceudvikling
- Ledelse og arbejdsmiljø
- Ledelse af samskabelsesprocesser
- Ledelse af social kapital
- Ledelse og filosofi
- Ledelse og coaching
- Ledelse og styring i politisk styrede organisationer
- Ledelse med data
- Strategisk Ledelse
- Pædagogisk, didaktisk og datainformeret ledelse
- Skoleledelse
- Teamledelse
- Ledelse og økonomistyring
- Ledelse og de retslige rammer
- Ledelse og facilitering i relationel kompleksitet
Afslutning af uddannelsen
Retning: Skoleledelse
Praksisrettet uddannelse målrettet ledere på skoleområdet
Ledere på skoleområdet har i disse år en helt særlig opgave, som består i at løfte elevernes læring og trivsel samtidig med, at en lang række forandringer skal realiseres.
Praksisnære cases
Spændende cases vil være omdrejningspunktet for din uddannelse. I samspil med dine egne erfaringer med ledelsesrelaterede udfordringer bliver de praksisnære cases anvendt til at sætte relevante teorier og redskaber i spil – for eksempel organisationsteori, ledelsesteori, kommunikationsteori og læringsteori.
Studiedage
På Diplomuddannelsen i Ledelse vil der på flere af modulerne være studiedage, hvor du individuelt og/eller i samarbejde med andre studerende på holdet studerer og arbejder med opgaver i forhold til din egen ledelsespraksis. Dagene fastlægges på forhånd, så du og dine medstuderende har mulighed for at reservere datoerne på forhånd.
Fleksibel diplomuddannelse
Ønsker du at sammensætte en diplomuddannelse, som går på tværs af flere fagligheder? Med en fleksible diplom kan du sammensætte din diplomuddannelse med moduler fra forskellige diplomuddannelser,
Det er et krav, at der er en faglig rød tråd i sammensætningen af din fleksible diplom, og derfor skal halvdelen af uddannelsen, svarende til 30 ECTS, bestå af diplommoduler fra samme fagområde..
Din personlige uddannelsesplan
For at sikre at sammensætningen af din fleksible diplom uddannelse opfylder de formelle krav, udarbejdes en personlig uddannelsesplan i samarbejde med Absalon.
Du kan kontakte Absalons vejleder her: evu-vejledning@pha.dk
Læs mere her